ДТЕК Нафтогаз переміг у конкурентному аукціоні на нафтогазову площу

Нафта і газ01 Вересень 2020

ТОВ «Нафтогазгеорозвідка», що належить до групи ДТЕК Нафтогаз, 31 серпня виграло аукціон Державної служби геології та надр України на придбання спеціального дозволу на користування надрами Будищансько-Чутівської площі у Полтавській області. Компанія придбала спецдозвіл за 650,5 млн грн при стартовій вартості ліцензії 81,5 млн грн. Аукціон проводився в режимі онлайн у системі Prozorro.Sale.

ДТЕК Нафтогаз переміг у конкурентному аукціоні на нафтогазову площу

Будищансько-Чутівська площа знаходиться на території Чутівського та Полтавського районів Полтавської області. До неї належать кілька родовищ із доведеною ресурсно-запасною базою нафти та природного газу. Ця площа вимагає детального геологічного вивчення з метою підтвердження її перспективності та виходу на подальшу промислову розробку.

— Такі прозорі конкурентні аукціони є одним із найбільш ефективних інструментів залучення інвестицій у газовидобувну галузь України. Досвід нашої компанії — приклад того, як системні інвестиції, ефективне управління та сучасні інноваційні технології можуть принести результат. За останні роки ми збільшили видобуток більш ніж у три рази. Завдяки відкритим і конкурентним аукціонам плануємо інвестувати далі та розвивати українську газовидобувну галузь, — підкреслив Ігор Щуров, генеральний директор ДТЕК Нафтогаз.

ДТЕК Нафтогаз володіє експертизою у глибокому бурінні і розробці складних родовищ, привертає на український ринок сучасні технології та міжнародних сервісних провайдерів. Це дозволяє компанії бути максимально ефективною навіть в умовах кризи у нафтогазовому секторі.

Успішна розробка родовищ на цій площі збільшить внесок ДТЕК в енергетичну незалежність України, відкриє можливості для створення нових робочих місць у регіоні та збільшення обсягу податкових надходжень до державного бюджету.