ДТЕК Нафтогаз провів ремонт глибокої свердловини із застосуванням снаббінга

Нафта і газ22 Вересень 2020

ДТЕК Нафтогаз успішно провів ремонт свердловини №43 Семиренківського газоконденсатного родовища глибиною 5605 м за допомогою снаббінга – високотехнологічного методу ремонту, застосування якого поширене в провідних нафтогазовидобувних компаніях. В результаті комплексу робіт свердловина істотно збільшила дебіт, а використання снаббінга дозволило експлуатувати її протягом усього періоду ремонту, який тривав 15,5 діб.

ДТЕК Нафтогаз провів ремонт глибокої свердловини із застосуванням снаббінга

В ході робіт було піднято ліфт НКТ, проведено прострілочно-вибухові роботи продуктивного горизонту і виконано спуск нової конструкції хромованого ліфта НКТ з метою збільшення міжремонтного періоду свердловини.

Роботи виконувалися із залученням основного підрядника ТОВ «Денімекс Ворковер Солюшіонс» з використанням сучасної 150-тонної снаббінгової установки RDE-340K 2019-го року випуску. Компанія «Везерфорд Україна» була залучена до проведення прострілочно-вибухових робіт продуктивного горизонту.

З метою ефективного та безпечного виконання робіт і додаткового контролю за свердловиною, Технологічний центр ДТЕК Нафтогаз залучив до супроводу проекту міжнародного експерта Кевіна МакНотона (Kevin McNaughton) з більш ніж 20-річним досвідом ремонту свердловин в провідних нафтогазових компаніях в різних країнах світу.

Директор з видобутку і переробки вуглеводнів ДТЕК Нафтогаз Олексій Раптанов підкреслив: «Наша компанія активно впроваджує інноваційні технології для підвищення ефективності розробки родовищ. Однією з таких є технологія снаббінга, яка дозволяє мінімізувати вплив рідин глушіння на продуктивні горизонти і проводити роботи без глушіння свердловини. Ми і надалі плануємо застосовувати снаббінг, в тому числі для виконання більш складних технологічних операцій».